Her şeye ilişkin, sayılamayacak kadar çok işlenmemiş bilginin tutulması günümüzde büyük ölçüde önem kazanmıştır. Rekabet, ticari amaçlar, optimizasyon ve iyileştirmelerin olduğu bir çok sektörde birbiriyle ilişkili bilgiler tutulmaktadır. Bu bilgilerin kullanımındaki karar verme sürecinde kullanılan AHP/TOPSİS gibi çoklu karar verme algoritmaları sonucunda elde edilebilmektedir. Kişisel kararlar, işletme, üretim kararları, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarda grup kararları, öncelik belirlenmesi ve en iyi veya en kötü seçimlerin bulunması bu hesaplamaların temel kullanım alanlarından bazılarıdır.
Günümüz çağında, bilgilerin tutulması haricinde büyük ölçüde önem kazanmış ve kazanmaya devam eden bir şey daha var; sosyal medya. Şuan dünyada 37.7 milyon kişinin aktif internet bağlantısına, 40.0 milyon kişinin ise aktif sosyal medya hesabına sahip olduğu ‘We Are Social’ tarafından hazırlanan ‘İnternet ve Sosyal Medya Kullanıcı İstatistikleri 2015’de belirtilmiştir. Ayrıca 2014’ten günümüze aktif sosyal medya hesaplarında %11’lik bir artış gözlemlenmiştir.
Projemiz bu oranların bulunmasıyla birlikte aklımıza bir soru getirdi ‘’Hangi sosyal medya platformu kullanıcıların karar verme üzerinde daha etkilidir?’’ ve bu soruyu cevaplayacağımız yöntemleri araştırdık. Araştırmalarımız sonucunda AHP/TOPSİS yöntemini kullanarak sosyal medyanın kullanıcıların karar verme üzerindeki etkisini hesaplayabileceğimizi düşündük. Bu amaçla karar verme üzerinde en çok etkili olan sosyal medya platformunu AHP/TOPSİS yöntemlerini kullanarak analizini yaptık.